+385 98 855 843
+385 44 400 000
info@autoelektronika.hr

                                     

 

                 

 

 

             

 

 

 

 

 

 

       

 

 

Primjer mogućih popravaka  

 

 

Instrument ploče --Tacho

 

Kod mnogih instrumnet ploča, poslušnost  otkazuju analogni pokazivači. Brzina, obrtaji, sadržaj rezervoara ili važni pokazivači  temeprature motora više nisu u funkciji. Ponekad je instrument ploča komplet neispravna te se vozilo u tom slučaju ne može pokrenuti.

Isto tako su i displeji na instrumnet pločama podložni defektima. Na displeju se prikazuju važne informacije kao npr. izračun potrošnje te prikaz grešaka koje mogu biti od vitalnog značaja za nastavak vožnje. Takozvana Pixel greška može jako smetati očitanju poruka na displeju.

 

ABS-/ESP- moduli 

 

Dijagnostika pokazuje različite greške kao npr. " nema komunikavije sa upravljačkom elektronikom ABS-a " ili  "Neispravan senzor ", iako su isti ispravni. U početku se greške samo ponekad, a poslije su stalno prisutne. Kontrolna žarulja svijetli na instrumnet ploči.

 

Motorna Elektronika -ECU 

 

U žargonu često nazivana " centralina " ili " kompjuter " često ima greške kao npr. pogrešno upravljanje bobinama te neprepoznavanje koda za startanje. Moguće su greške gašenja kad je motor vruć ili da teže pali kad je vruć i obrnuto.

Slijedeće greške mogu biti pohranjene u memoriji grešaka. Radi se samo o malom isječku mogućih grešaka.

  • Senzor pedale gasa P1120 + P1122
  • Relej pumpe goriva  P0230
  • izostanak paljenja 
 

Displeji 

Kod displeja često nedostaju pojedinačne segmenti. Detaljne informacije se više ne mogu očitati. Na početku nedostaju samo pojedinačni segmenti ili crte. Na kraju se  nedostatak segmenata širi na komplet površinu, tako da se informacije uopće ne mogu očitati.

 

 

Navigacije

CD ili  DVD greška očitanja medija je česta greška. Laserska glava je zaprljana prašinom tako da vremenom postaje nemoguće očitanje medija. Poruka na displeju može izgledati ovako  “ CD error ili CD Lesefehler  ".

Trepereći  displej ili kompletan nedostatak prikaza je isto tako česta greška. Navi ureÄ‘aj je u tom slučaju samo ograničeno upotrebljiv.

 

Klima upravljačka elekronika 

 

U žargonu često nazvan " klimatronic " često ne pali kompresor ili se oznake na displeju ne mogu očitati. Kod nekih uređaja nije moguće postaviti temperaturu.

 

Komfor upravljačka elektronika 

 

Ova elektronika upravlja raznim sklopovima na periferiji vozila. Na primjer , upravlja podizačima prozora kao i bravama na vratima. Kod Cabrio vozila upravlja dijelom koji služi za zatvaranje krova. Greške na ovoj elektronici mogu biti razne od nemogćnosti zaključavanja ili prekida rada daljinskog zaključavanja.

 

Mechatronic upravljačke elektronike / DSG / Multitronic 

Razne greške uzrokovane neispranošÄ‡u upravljačkog ureÄ‘aja na mjenjaču kao npr.:

blokada u jednoj od brzina - oznake na instrumnet ploči " PRNDS " blicaju  kao znak greške u upravljanju automatskim mjenjačem --kvar ventila, senzora itd.

 

 

 

 

 

ASORTIMAN UREĐAJA KOJI MOŽEMO POPRAVITI  JE DALEKO VEĆI.  ZA OSTALE UPITE  MOLIMO KONTAKTIRAJTE NAS !!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

 

 

 

 

   ZAHTJEV ZA SERVIS